Görgők irodaszékekhez

A forgószékek világa görgőkön gurul. Ez adja mozgékonyságukat és könnyen áthelyezhetővé teszi őket. A forgószékek az irodák hasznos és mobilis elemei, azonban ehhez szükségük van megfelelő állapotú görgőkre.

Nézd meg videónkat a görgők cseréjéről, típusairól, majd olvass tovább a részletekről!

A görgők típusai

A görgőket többféleképpen is osztályozhatjuk. A legfontosabb csoportosítás a felület szerinti, ez határozza meg ugyanis, hogy milyen burkolaton használhatjuk őket. A hagyományos, fekete színű, kemény műanyag görgők szőnyegpadlóra, szőnyegre, linóleumra megfelelőek. Sajnos a legtöbb gyártó nem jelzi kellőképpen, hogy ezek az alaptípusok nem megfelelőek olyan kemény felületekre, mint például a kő vagy a parketta.

Az ilyen érzékenyebb, könnyen felsérthető, kemény vagy fényes felületekre létezik kímélő görgő, melyet sokszor csak parkettagörgőnek neveznek. Ennek felülete puhább gumi, színe pedig világos-szürkés. Az ilyen görgők mindenféle parkettákon (laminált, szalad, tömör, stb.) kiválóan működnek, valamint bármilyen burkolati kövön is (konyhakő).

A görgők csatlakozásai

A görgőket csatlakozásaik szerint is osztályozhatjuk. A csillagtalpba csapolással illeszkednek, amik lehetnek 10-es vagy 11-es méretűek (ezek átmérőjükben és hosszukban is eltérnek). Ha meglevő görgőidet szeretnéd lecserélni, fontos tudnod, hogy milyen csapolású pótalkatrészeket keresel.

A görgők csapja lehet 10-es vagy 11-es is.

A görgők méretei

A görgők kerekeinek átmérője szerint is van eltérés közöttük. Mind a hagyományos, mind pedig a kímélő görgők között vannak normál méretűek (50mm átmérővel) és nagyobb, főnöki kivitelek (60mm-es átmérővel). Bizonyos egyedi székekhez saját, formatervezett görgőket mellékelnek a gyártók.

A görgők tipikus meghibásodásai

A legtöbbször a görgők azért mennek tönkre, mert elmaradt rendszeres tisztításuk, így a földről felszedett koszt (állati és emberi szőrt, hajat, a szőnyeg szálait, stb.) bekapják és ettől megszorul, végső soron pedig elkopik, tönkremegy a tengelyük. Ez megelőzhető a rendszeres karbantartással (ezt mi is elvégezzük helyetted, ha kéred). A szorult, nem forgó görgő a parkettában, kőben is kárt tehet, mert felkarcolhatja azt.

Egyenetlen terheléstől a görgő csapja vagy háza megrepedhet, eltörhet. Ilyenkor az adott görgő cseréje erősen javasolt, mert a szék egyensúlyi állapota bizonytalanná változik, és akár könnyen fel is borulhatunk vele.

Segítség görgős kérdésekben

Görgőket egyesével és szettben is cserélünk. Sokszor előfordul ugyanis, hogy csak egy-egy görgő megy tönkre. A görgőkre vonatkozó árainkat ide kattintva találod. Keress bennünket bátran, ha irodaszékedhez új görgőkre lenne szükséged:

06 - 1 - 272 - 0480

 

Forgószékekhez tartozó görgőkkel kapcsolatos rendelésed, kérdéseid az alábbi elérhetőségeken jelezheted felénk:

06 - 1 - 272 - 0480

 

ugyfelszolgalat@nietschkft.hu

Kímélő, parkettára és kemény kövekre való, valamint hagyományos, műanyag görgőket is tartunk mindenféle méretben.

 

 

Szervizünkben hétköznapokon 10 és 14 óra között tudunk fogadni, ezen kívül, illetve kiszálláshoz TELEFONOS EGYEZTETÉS szükséges: 06-1-272-04-80