Forgószék javítás gyorsan és egyszerűen!

Mit tehetünk forgószéked épségéért? Az alábbi tipikus problémákat szoktuk szervizelni, de extra igényeiddel is keress minket bátran, hiszen speciális székekhez is tudunk rendelni egyedi alkatrészeket:

Mit javítunk legtöbbször?

Megpróbáltuk összegyűjteni, hogy forgószékek esetén mi az, amivel a legtöbbször foglalkoznia kell szervizünknek. Az első helyen a gázliftek meghibásodása áll, ami nem is csoda, hiszen, a gázlift viseli a szék felépítményének és a benne ülőnek a terhét, ezen felül minimális rugózást is biztosítania kell, miközben a magasságállításért is felelős. A gázlift, ha egyszer belőle a nyomás távozott, már nem javítható, így itt minden esetben cserére van szükség, azonban a régi gázlift eltávolításához a csillagtalpból és a mechanikából speciális eszközre van szükség.

A forgószékek másik jellemző meghibásodása a csillagtalp vagy a görgő repedése, törése. E két alkatrész fokozottan van kitéve a székben jelentkező egyenetlen súlyelosztásnak, hiszen a felület, amin állnak, vízszintes és stabil, így e két alkatrésznek kell az egyenetlen terhelésből eredő vetemedést viselnie. Sosem pont középen, a gázlift és a csillag közepének tengelyében ülünk az ülőlapon, így nem csoda, ha aszimmetrikus terhelés jelentkezik a székekben. A törött, repedt csillagot csak cserélni tudjuk, viszont ajánlhatunk erősebb, vasból vagy alumíniumból készült változatokat, melyek garantáltan nem fognak elrepedni vagy eltörni.

Gyakorta van dolgunk a mechanikák meghibásodásával is, melyek igen sokfélék lehetnek a forgószékek esetében. Az operatív székek jellemzően szinkron vagy aszinkron mechanikákkal vannak szerelve, amik sokféle mozgásra és funkcióra képesek, ennek megfelelően azonban sokféle meghibásodást is produkálhatnak. Sajnos sokszor a helytelen használat okozza a problémákat, például a nem fixált állapotban való hintázás, vagy a rosszul lezárt karok, amik félállásban rekednek. Extrém túlterhelés esetén a mechanika a hegesztéseknél el is repedhet. Hogy a székmechanika javítható-e, vagy sem, azt mindig az adott hibajelenség dönti el.

Sokszor úgy állunk fel a székünkből, hogy a karfára támaszkodunk (vagy ugyanígy ülünk bele). A karfák csak a könyökön keresztül a váll-öv súlyának viselésére vannak tervezve, így nem csoda, ha ezt a fajta nagyobb terhelést nem képesek hosszabb ideig viselni. Nem is maga a karfa, hanem a karfa rögzítése szokott kikopni, amit tetéz, hogy a tulajdonosok többnyire nem húzzák meg a csavarokat negyedévente (ezt elvégezhetjük mi is). Az így tönkrement karfákat többnyire csak cserélni lehet.

Ha a szék kárpitozásában esett kár, akkor sem kell kidobni a széket! Szervizünk évente több-tucat széket kárpitoz újra, melyeken vagy elszakadt a huzat, vagy valamilyen folyadék, esetleg más anyag piszkolta be, netán csak kikopott a több éves használattól. A háttámla és az ülőlap újrakárpitozásához szét kell bontanunk a széket, de megéri a fáradtságot, ha egyébként más hibája nincsen az adott forgószéknek. Az újrakárpitozásnak megvan az az előnye, hogy te választhatsz új szövetet, így régi széked akár teljesen új színben vagy új anyaggal is újjászülethet.

 

Ha a fentiek közül szeretnél igénybe venni valamilyen szolgáltatást, vagy egyedi problémád van, vedd fel velünk a kapcsolatot bátran!

 

HELYSZÍNI JAVÍTÁS
KISZÁLLÁSSAL

A kiszállás díja 4.990 Ft + ÁFA. A javítást vagy a szükséges alkatrészek cseréjét a helyszínen, gyorsan és hatékonyan végezzük a számodra legmegfelelőbb időpontban.

Szolgáltatásunk előnye, hogy kényelmes, nem szükséges hozzá mozgatnod a széket.

Telefonszámunk székszerviz rendeléshez:

06 - 1 - 272 - 0480

ügyeleti időnk:

hétfő - péntek 10 és 18 óra között

 

JAVÍTÁS
SZAKSZERVIZÜNKBEN

Szervizünkben a javítást azonnal végezzük hétköznapokon 10 és 14 óra között, így székedet nem kell itt hagynod. Egyéb időpontokban csak előzetes egyeztetés után tudjuk fogadni forgószékedet.

Székszervizünkben a javításnak nincsen munkadíja, csak a felhasznált alkatrészeket számlázzuk.

Telefonszámunk időpont-egyeztetéshez:

06 - 1 - 272 - 0480

címünk:

1138 BP, Szekszárdi utca 13.

 

Szervizünkben hétköznapokon 10 és 14 óra között tudunk fogadni, ezen kívül, illetve kiszálláshoz TELEFONOS EGYEZTETÉS szükséges: 06-1-272-04-80